Wat doen wij?

zandwegblijft.nl – red de zandweg

 • Wij hebben tijdens bijeenkomsten in zogenoemde klankbordgoepen gemeente, provincie en projectontwikkelaar bestookt met kritische vragen. Ook hebben we in meerdere telefoongesprekken onze bezwaren tegen verharding beargumenteerd.
 • Mr. Merel van Erp-Noordenbos en Dr. Mr. Ard Cools, die geen deel uitmaken van onze actiegroep, hebben op persoonlijke titel over de opzet en de uitvoering van het variantenonderzoek gecorrespondeerd met zowel de gemeente als de provincie. Zij hebben ons toestemming verleend om de volledige, door hen gevoerde correspondentie op onze website te publiceren. Download die correspondentie hieronder.
 • We hebben wethouders van de gemeente Lochem uitgenodigd om te komen kijken op de zandwegen, en we benaderen straks gemeenteraadsleden om onze bezwaren tegen verharding met asfalt of beton toe te lichten.
 • Op 1 oktober 2020 hebben wij met de wethouders Eric-Jan de Haan en Henk van Zeijts een plezierige wandeling gemaakt over de zandwegen van het Epserbos.
  Informatief, geanimeerd en coronaproof.
  Henk van Zeijts heeft hierover een leuk bericht op Facebook geplaatst.
 • Om onze argumenten kracht bij te zetten hebben we de brochure Voor Altijd gemaakt.
  Daarin geven we uitgebreid antwoord op de vraag: Waarom de Oude Larenseweg en Driekieftenweg moeten blijven zoals ze zijn.

  Wil je meer weten over de verkeersveiligheid op de zandwegen, de geschiedenis van de Oude Larenseweg  of de biodiversiteit in het Epserbos?
  Download dan de brochure Voor Altijd (klik op de foto).
 • Wij hebben de meeste bewoners van de Oude Larenseweg en Driekieftenweg gesproken en om hun mening gevraagd.
  Negen van de tien omwonenden zijn het met ons eens: geen fietssnelweg door het bos.